Snö…

Yo asses…

I stort sett har dagen gått ut på att snooza, Skypat med Alle och skottat snö. Vi har också kollat runt lite på Daft.ie på hus och Kludd hittade ett.

9 Priory Grove St Raphaels Manor, Celbridge, Co. Kildare i Dublin, Irland:

Fett…

Det här huset kostar €1200 i månaden. 4 möblerade rum och kök. Tre stycken badrum och en altan. På annonsen så verkar det mesta finnas; kabelTV, diskmaskin, tvättmaskin, mickro, centralvärme, alarm och parkering. Vi har dock inte kollat upp om det finns internet. Det måste finnas, annars går det inte! Det är också dubbelsängar i tre av dom fyra sovrummen. Så i det där huset skulle vi ha plats för sju pers. :) Vi ringde och mailade annonsören Keith på hans mobil men han svarade inte. Kludd berättade att det är som svårt att få tag på folk på Irland, speciellt via mail. Här är ett annat vi kollade på: Stor hus! Men om vi får fortsätta drömma lite så hoppas vi på att hitta nått sånt här boende.
Vi får se vad som händer, det blir nog bra…

Annars så smällde det bara sen var det snö (igen). Ut och skotta gården, det var uppfriskande nog rätt så uppfriskande(?).

I brist på annat att skriva så kan jag summera gårdagens (eller nattens) aktivitet:
Vi såg Sagan om Ringen från 1978. Äntligen! Det tog mej tio år att återfinna och den filmen. Och den här gången på DVD. Den levde inte upp till mina förväntningar faktiskt.
Den var verkligen inte som jag minns den. Dock så minns man ju vissa grejer som har satt sej i hjärnan. Typ när dom är på Väderklint och The Witch King stabbar Frodo med sin dolk när Frodo har på sej ringen. Då fick man ju se hur Nazgûlerna verkligen såg ut och så pass dåligt det var gjort på den tiden så satte det ändå djupa spår i mitt elvaåriga lilla sinne. För att vara 31 år gammal så är den ändå ganska snyggt gjord. Dom har blandat tecknat och verkliga bilder. Fast dom har som färglagt dom verkliga bilderna på ett coolt sätt. Det blir en helt annan känsla då faktiskt. Sen skiljer sej den här filmen såklart en hel del mot för dom som Peter Jackson gjorde för fyra, fem år sen. Versonen från 1978 liknar ju mycket mer dom riktiga böckerna. Det märker man tydligast på; att saker som händer i 1978-filmen, händer på helt andra ställen i dom nya filmerna, både tidsmässigt och platsmässigt. Men efter tio år så var det ändå lätt värt 50 spänn och sitta uppe till 04.00. Så såg ni den när ni var små, se den en gång till. Men bara en gång till alltså!

Nu ska jag nog sluta snacka med Kludd på Skype och gå ut och spela landhockey med grabbarna.


Hörs…

Peace…
2009-12-01 @ 22:29:52

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Nickname:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (visas ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0