Musch…

Yo…

Idag med lite för lite att göra så kan jag skriva om våran mustasch battle.

Som dom flesta idrottsintresserade människorna så har också Kludd och Alle fått för sej att man ska spara ut sin behåring i ansiktet för att bringa tur åt det lag man tycker ska vinna i slutet(?).

Jag kände också att jag ville vara med att deltaga, så hittills har vi fått detta resultat:
1. Kludd leder med en knapp marginal över…
2. …mej som starkt går in på en andra plats med min mellan mjölkmustasch.
3. På en tredjeplats har vi Alle som tappert kämpar mot sin ständiga tvångshandling att raka sej varje morgon.



Laktosfri mjölkmustaschen, heleteckningsskägget, mellan mjölkmustaschen…

Nu ska jag se om vi ska styra nån mat. Det är ändå onsdag och vi går mot påsk. Och ni alla vet väl vad det betyder? Att vi ska fira Herren Jesus Krists DÖD!!!!!1 Och om man ser det så; Go Ateismen!

Det är får bli kvällens bild:

Visst kommer ni ihåg? Bulgarien '06 :D…

V♥T


Hörssssssss ;)

Peaceeeeeeee ;)


Tisdag…

Tjo…

Idag är det tisdag och följande saker har hänt idag efter jobbet:
Jag skulle in till Dublin (igen) för att besöka en affär. Vi kan kalla affären för "the store". Tänk er också att det är andra dagen i rad ni först åker buss och sen tåg för att komma till the store, för vid tidigare visit så var the store stängd.

Okej, tänk er nu att ni måste gå från tågstationen till the store i duggregnet och den iskalla vinden som blåser rakt genom själen på er. Föreställ er också att ni är riktigt jävla pissnödiga. Kombinera nu detta med tidspress och hunger. Där har ni mej, mitt i regniga skiten, för andra dagen i rad.

Så. Äntligen framme på the store. "Fan, fortfarande djuriskt pissnödig. Det går nästan inte att stå still. Men nu är jag här iaf, nu hinner jag köpa det jag tänkte igår". Jag går runt, runt inne på the store även om jag vet vad jag ska köpa. Jag går bara för att stannar jag upp pissar jag ner mej.

Nu stänger dom affären också, ja, men jag har bestämt mej och jag plockar ner varorna från hyllan och går till kassan. Nu känner jag inte att jag är pissnödig längre men jag känner mina fötter iallafall, det är bra.

"Visst tar ni kort här?"

"Eh nej, våran kortmaskin är trasig just idag!"

Vafan, det är inte sant! Kassören frågar om jag vill köpa en av dom två varorna jag har valt. Nae, jag kan inte bestämma mej. Jag är fortfarande pissnödigare än Eken och det börjar jag känna nu igen. Kassören säger att han kan hålla kvar varorna tills imorgon.

Jag går snabbt med på det och av ren frustration så kickar jag från the store och knallar till Burger King. Där har dom ett public bathroom.

Det slutar iallafall med att jag köper en jävla bulle på Spar som ändå smakade skit och satte mej på 66an hem.


Frusen som Pingu himself ställer jag mej i duschen och softar. Och några gånger hörde jag Alle och Kludds glädjevrål där nerifrån. Det var nått lag i nån sport som vann eller nått.

Det var allt jag hade att bjuda på denna tisdag. Nu ska jag sova lite, ha det!


HÖRs
PEACe

Duktig söndag…


(bilden är till Fredde)
Tja…

Nu har jag:
Stekt fattiga riddare och käkat.
Städat hela köket.
Stoppat in en tvätt.
Sett klart alla Big Bang Theory.
Gjort en t-shirt.

Köp den här…

Laddat min iPhone.
Requestat lite grejer på servern.
…och nu skriver jag ett inlägg.

Igår vart en lugn hemmakväll med lite cola och lite godis. Såg lite serier osv. Och imorgon är det jobbet igen. Börjar dock kl. 07.00 igen och slutar 16.00. Det är mkt skönare än att börja 08.15 och sluta 17.00. Lätt!

Med både skrivkramp och rastlöshet får detta bli dagens inlägg, denna söndag den 28e mars, 2010. Tack för mej, hej!

T♥


hrs

pce

EARTH HOUR!!!

Nu är det Earth Hour (iaf här på Irland). Så…

SLÄCK!!!

8:30 PM, 27 march, 2010…


PZ

Phoenix Park…

Tjo all…

Idag har vi varit i Phoenix Park. Grabbarna lirade lite fotboll och jag fotade. Det gick ganska bra för att det var fint väder. Dock så blåste det lite lätt kyligt.

BILDER HÄR!

Phoenix Park är den största inhängndade parken i Europa och ligger 3 km nordväst från Dublin. Parken är 707 hektar stor, eller 7.08 km2.

Dublin Zoo ligger också i parken. Med sina över 700 djur och 180 år på nacken är det ett av Dublins största turistattraktion.

I övrigt finns också Wellington monumentet i Phoenix Park. Det är en gigaantisk fallos-symbol, eller en obelisk, som är 63 meter hög. Vilket gör den till Europas högsta obelisk.


Phoenix Park…

Irlands president bor också vid parken. I ett stort hus med 92 rum. Vi gick dock inte förbi där idag. Vi blev för hungriga. Och efter som vi inte hittade till ett enda matställe (utom ett litet kafé som inte tog kort) så kickade vi hem igen vid 16.00 typ.


Ikväll blir det att ta det lugnt. Jag ska kanske se nån mer bra dokumentär. Jag såg "Home" igår. riktigt bra dokumentär. Den handlar om jorden och dess födelse, och om miljön och atmosfären. Den innehåller mest riktigt snygga flygbilder och är bra gjord. Se den!

Nu ska jag käka.


Hörs…

Pz…

T0r$dAg…

Yo…

Idag var en liten speciell dag på jobbet. Samtidigt som det var The Irish Cancer Society-dagen idag så var det också våffeldagen hemma i Sverige.

På jobbet samlade dom in pengar till Cancerforskning och i matsalen var det uppträdanden och grejer. Temat var "Shave or Dye". Vilket betydde att man antingen skulle raka skallen eller färga håret gult eller rosa. För cancern.


Matsalen…

Dom hade en massa aktiviteter för att samla in pengar, bl a en fotbollsturnering.

Fotboll. Väder.

Ikväll blev det dock inte våfflor, utan pannkakor. Vi hade köpt vaniljglass också. Gott.

PANNKAKA!

Imorgon är det fredag och helg. Får se vad som händer. Nu ska jag göra annat.

Kvällens melodi:
Pigeon John – Growin' Old


HÖR$;

P€AC€;

MTV Cribs…

Tjo…

Idag var vi sjuka och hemma från jobbet, alla tre faktiskt. Slump? Njae, jag vet inte. Kanske. Vi mår iaf bättre nu och ska kicka på jobbet imorgon igen.

Vi hann med att städa större delen av huset, vilket behövdes. Och i samma veva hann vi spela in resten av Cribs avsnittet!

Efter så många månaders planering, synopsing, manusbearbetning, scenografibyggning, sponsonering…… planering, så är avsnittet äntligen klart. Det blev nästan bättre än väntat.

Here you go:
Kolla med HD…

Det är roligt för att det har ett ganska ironiskt och sarkastiskt innehåll, det är pinsamt för att vi försöker snacka engelska och det är bra för att det blev riktigt likt ett äkta avsnitt. Vi är mkt nöjda!

Skriv gärna en kommentar om vad ni tycker. Vad som var roligt eller vad som var kefft.

Nu ska jag fanimej sova så att jag pallar jobb imorgon.


HÖRES:

PEEEYYS:

MY MAIN MAN BROTHER ALI!

Tjo motherbitcheeeeeeeeeeeeeessssssss…

DET TYGNSTA JAG HAR VARIT PÅ I MITT LIV.

BILDER!

Film:
Kolla med [HD]…

Basen i dom flesta låtar var så hög att det bara låter whack och sprakar sönder. Jag hade velat lägga upp låt för låt som han spelade men det slog över för mkt. Så det fick bara bli lite outtakes.

Annars lirade han en massa låtar från sitt nya album och en massa gamla godingar såsom, Walking Away, The Truth, Forset Withiker, Self Taught. Det bästa av allt är att han moddade (modifierade) dom flesta låtar genom att göra dom till mer live-versioner (obviously). Och det är riktigt nice!

Stället han lirade på hette Crawdaddy och låg på södra sidan i Dublin. Riktigt nice ställe. Det var ett stort ställe som hade ett rum med en scen, ett stort rum med bar/pub och en stor lokal som var en nattklubb. Det kändes som att man satt på en undergroundklubb i Bratislava typ. Bara techno/house musik och skumma personer on coke.

Nu ska jag och Alle se film. Hoj…




hörs

peace

Tivoli…

Tjo motherfuckers…

Igår var vi på Czech Inn som det hette. Dom flesta från desken var där. Dock så kom jag och Alle in hur sent som helst och alla hade hunnit käka och dricka. Gratis mat och gratis öl, nice, jag köpte en cola.

Varför är alla på Tivoli lirare? :D

BIDLER kan ni se här!
Det är bara att tanka alla bilder och sprida dom. Jag lägger dock inte upp några på Fcbk men ladda gärna ner dom och gör det själva…


Rörliga bilder:

Det vart inte så mkt filmmaterial märkte jag. Det var ganska mörkt inne på baren…

Men, men. Idag måste vi hitta till ett Post office och hämta ut våra Brother Ali biljetter. Det kommer att bli ganska tungt. See ya bitches.

T♥


Hör¢…

Peac€…

Fredag…

YO!

Kort om jobbet; fick börja min träning idag på Malmö-desken. Inte så mkt att göra, mest sitta och titta på en kille som svarade på mail.
Åt dock asgod lunch. Jag klämde in en efterrätt också! ;)

Ikväll ska vi till Dublin på personalfest. Vi ska träffa alla inne i stan på Czech Inn. Det blir nog kuligt. Jag tar med mej kameran osv.

Här är filmen när Kludd och Alle kom hem efter St. Patrick's Day i onsdagskväll. Jag är stolt att få visa detta för både Alles och Kludds (och mina) familjemedlemmar:
To all you whack MC's out there like Vänmeck and Dax för Bax, beware…

Imorgon ska vi nog kicka och se BROTHER ALI i Dublin. Han spelar låtar från sin nya skiva US. Det kommer bli rääd.

____
Nu är jag hemkommen från personalfesten. Det var skoj, bilder/film imorgon.

***Due to some technical problems, my video was not uploaded properly on YouTube. I will upload it now, hours after I first intended to publish this blogpost.


HÖRAA

PEASCE

St. Patrick's Day…

Tjoo…

Gårdagen såg ungefär ut så här:
Vakna…
Gå…
Jobba…
Äta…
Jobba…
Buss…
Gå…
Gå…
Tåg…
Framme i Dublin…
St. Paddy's…

Det var hur mkt folk som helst, över allt! Det tog aldrig slut. Alla var gröna och orangea. En kollega hade kollat på nyheterna och han berättade att det hade varit SEXHUNDRAFEMTIO TUSEN PERSONER i centrum för att se paraden! Så ni kan tänka er att man fick trängas vart man än gick…

Vi var in på ett antal irländska pubbar och varannan spelade irländsk musik. Ett och annat brutalt slagsmål hann vi med att bevittna också. Vi hade inte käkat så min middag fick bli en Red Bull för €6.2.

SE BILDER HÄR

SE FILM HÄR:

Det är ganska mkt ryggbilder och bilder när vi bara går, men det var inte så mkt annat än sånt faktiskt…

Vi käkade på Subway (man blir inte mätt på en RB) och sen satte vi oss på bussen hem. På bussen träffade vi Austin. Soft lirare. Alle och Kludd kickade hem med han och fortsatte festa lite. Och deras hemkomst (kl. 00:34) råkade fastna på min kamera också. Det filmen kommer upp imorgon!


Annars idag så tog min chef mej åt sidan in i ett rum och hon frågade mej om jag var intresserad av att eventuellt börja jobba på Malmö-desken istället för att vara kvar på Tivoli. Jag frågade vad det gällde och hon berättade helt enkelt att Tivoli är överbemannat och Malmö är underbemannat och att dom behövde nån som hade lite erfarenhet och skills(?).

Hon berättade att då kommer jag att jobba natt och ha 25% mer i lön. Det kunde bli helger också. Det handlar alltså helt plötsligt om ganska mkt para. Då skulle jag jobba fyra dagar (nätter) och vara ledig fyra dagar. Jag tackade ja.

Och då kommer jag inte ha kvar SKF, Kraft Foods, Vin&Sprit och Xerox (m fl) att supporta, utan nu blir det Eniro, H&M och nån till som jag inte kommer ihåg nu. Det är typ €2180 i månaden!


Här är kvällens arbete:

Köp den här. Den finns i ljusa färger också…


Her'z;

Peey'z;

Imorgon…

…måste vi gå till jobbet.

Varför?
Jo, för att det är St. Patricks day. Och då går typ inga bussar på morgonen för att tåget börjar inte gå förän vid tio. Inget verkar funka som det ska.

Detta betyder
också att man måste ha något grönt på sej. Jag måste dubbelkolla om jag har nått grönt att ha, annars riskerar jag att blir nypt (nypen?) i rumpan!
Vi ska dra in till stan imorgon och se om vi hinner kolla på någon parad eller nått. Lite bilder och film blir det iallafall. Och en och annan sån här:

En gång på St. Paddy's day så betalade den Irländska staten flera miljoner euro för att färga Liffey River (som rinner genom Dublin) grön, men inget hände. Haha! Synd.

Imorgon blir det lite mer om St. Paddy's, nu blir det sova tidigt…


Höres

Fredes

BTW!

Ugnen sprängdes igen!!! Inte komistk!

FUCK ALLT!

Nu måste vi snacka med landlorden igen. Han måste se till att fixa en tot ny ugn. Eller nånting iaf…


P'z.

Lite att göra…

Hej bitches…

Igår åkte vi till flygplatsen vid lunch. Vi var något så djuriskt hungriga så till slut valde vi bara en restaurang och vi valde den som tog €15 för pommes och en stor kyckling!

Funkade ändå, det var gott.



Vi hade köpt dagskort till bussen. Det kostar €6 och då får man åka hur mkt som helst på 24 h, värt. Jag tjänade €10 på det.

Igår tänkte jag inte igenom min middag så noga. Jag stekte helt enkelt bara korv. Men det var lika gott att bara äta riktig, svensk falukorv också.


När man har lite att göra på jobbet så ägnar man lite tid på den här roliga hemsidan. Och jag blev såklart mästare på det också. Förlåt Tina! ♥


2.74 sek! Klå det…

Jag trodde att jag skulle dö på jobbet idag för att det kändes som jag hade glömt hur man jobbar typ. Men det gick bra, plus att jag hade ett Quality Call också. Så sitter det en och lyssnar på hur duktig man är i telefon. Dom gör det två gånger i månaden. Jag blev godkänd!

I brist på annat så la mitt spotify ner. Mitt Premium hade gått ut och med Sporify Free kan man bara vara utanför norden i två veckor. Jag bad min brorsa logga in åt mej hemifrån så nu kan jag komma in igen. Smart va?

Nu ska jag se lite mer Big Bang Theory, hejs…


HörZ…

FreD…

Keffa saker man måste acceptera…

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej…

Fredag:
Igår vart det en lugn dag hemma. Det var på kvällen det började hända grejer. Vi skulle dra in till Dublin och eventuellt bedriva lite festliga aktiviteter. Kludd och Alle skulle till en kollega till Kludd och softa så då tänkte vi haka på.

Vi hade ätit en ganska sen lunch och när det var dags att fara så smög hungern på igen. Vi hann inte käka utan tänkte att vi hittar nånstans att käka i Dublin.

Vi hoppade av bussen och började gå till kollegan. Det tog typ 10 - 15 min att gå, och vi tänkte att vi går dit så att vi hittar vägen, sen går vi nånstans och käkar. Vi försökte gå in på en pub som låg rakt nedanför lägenheten, men blev nekade för att det tydligen var ett "private party".

Vi gick tillbaka en bit för att gå på en pizzeria som vi hade sett, men den hittade vi inte tillbaka till. Då gick vi ännu en gång tillbaka till pubben för att gå på hamburgerrestaurangen som låg mittemot, över gatan.

"We don't take cards!"
Nähä? Men vi går ännu en gång tillbaka till matbutiken som hade kvällsöppet och tar ut pengar. Fan var vi är hungriga nu! Bankomaten inne på affären hade såklart inte €20-sedlar kvar? Det är bara sånna keffa saker man måste acceptera i det här landet. Och nu kände jag hur förkyld jag började bli, snuvig och kallsvettig.

Fuck allt. Vi drar hem igen istället, och steker köttbullar och kokar spagetti. Mums iallafall.


Lördag:
Idag stek vi upp lite sent och lunchen fick bli middag. Vi freestylade och gjorde kyckling med ost på och stekt potatis. Riktigt nice var det.

Tina freestylar…

Vi åkte på Tesco ikväll och handlade ingredienser till pannkaka. Vi fick med oss, Nutella, mjöl, B&J glass, bananer och en cola.

MAMMA HJÄLP!
Så här blir mina/våra pannkakor. Vad gör vi för fel? Varför blir dom inte ens runda? (Vi använde soyamjölk och stekte i olivolja).

Det godaste i år…

Crêpes au Nutella, bananes et de crème glacée:
Pannkakor ca 15 st:
5 dl mjölk
2.5 dl mjöl
2 ägg
Salt på känsla

Rör ihop alla ingredienser till en smek och stek.

Tillsätt valfri glass eller grädde. Nutella eller choklad av annan sort och bananer eller annan frukt eller bär.

Smaklig måltid!


Imorgon är det sista dagen Tina är här. ♥ Vi ska fara till flygplatsen vid lunch och softa där ett tag. Sen flyger hon vid 16.30.

Nu blir det chips och Disney's Alice i Underlandet…


HÖRS:

PEACE:

Takås…

Tjo…

Igår blev det en lugn dag/kväll. Vi orkade inte hitta på nått speciellt, så vi chillade hemma och såg South Park the Movie. Sen när Kludd och Alle kom hem lagade vi tacogratäng. Enligt Fallos mytomspunna recept.



Recept:






1000g köttfärs
Tacokrydda
Ett paket Philadelphia ost
Ett paket kräm fräsch
Lite rödlök och grejer för att spicea upp det hela
Ugn 225°C

Stek köttfärsen och tillsätt tacokryddan. Vispa ihop kräm fräschen och Philadelphia osten i en bunke. När köttfärsen är klar häll över den i en form. Smeta på philadelphia/krämfräschen till ett jämt lager ovan på köttfärsen. Snör in gratängen i ugnen i 10 - 15 minuter. Servera med nachochips och coca cola.


Idag drog vi till Dublin igen. Lite senare än förut eftersom på torsdagar har dom öppet alla affärer till 20.00/21.00. Vi hittade till ett jättestort köpcenter som hade en nice restaurang på en av våningarna. Dom hade wheigh & pay så då fick man plocka på sej så mkt mat man ville sen vägde dom det och så betalade man ut efter det. Smart!



€8.64 typ. Gott!

Sen vart det lite shopping igen.


Alla dessa affärer…

En snabb fikapaus också.

Mm, gott för att kosta €6…

Och detta kom Tina hem med.

Påsen är en hemlis till två tjejor där hemma, shhhhh…

Det jag fick med mej hem förblir sekretessbelagt ett tag. Mohaha! Kommer kanske visa lite senare. Nu är klockan snart 01.00 här och det är dags för bax. Nae sällan! Pss, töntar. Det är snarare dags att slagga.





Hör$…

Peac€…

Handlande…

Yo bitches…

I söndags var vi på Tesco och veckohandlade. Det blev €131. Men, men. Det var väl det som hände den dagen. 

Måndag fick bli en shoppingdag. Vi kickade inte in till Dublin utan for till Liffey Valley. Ett riktigt stort shoppingmal. Med restauranger och till och med en gigaantisk 3D bio.

Lite shoppande blev det ändå och för Tinas del:

Uggs (fake) (Tesco) 2 x €5
Skor (River Island) €40
Halsduk (H&M) €9
Tröja (H&M) €20
Klänning (Miss Selfridge) €56
Trosor (Topshop) €13
Sockar (River Island) €3
Shorts (H&M) €7
Örhängen (Miss Selfridge) €7.5
Solglasögon (A|Wear) €10

Och för min del blev det:

Converse (Champion) €54
Adidas/StarWars (–ıı–) 2 x €24

Och för Freddes skull, här är ett popsnöre (?):

\o/

Jag brukar inte vara en conversekille men efter att jag hittade dom här…

…i Boden back in 08 så har jag som inte haft så mkt emot det. Och nu när jag hittade ett liknande par så tänkte jag: äh, what the heck! :)

Kludds dagens outfit:

CCM byxor (första hockeyträningen med AIK, back in '97) Priceless

Vi var tillbaka i Liffey Valley idag. Men inte av samma anledningar. Idag skulle vi se Alice in Wonderland 3D. Vi har inte varit på 3D-bio förr så det var ganska grymt faktiskt. Riktigt snyggt gjord var filmen också. Tim Burton och Johnny Depp burkar ju få till det.

Dock så var det inte den vanliga storyn om Alice i Underlandet. I den här historien är Alice tillbaka efter 13 år i Underlandet. Hon stöter ju ändå såklart på alla dom vanliga figurerna, The Mad Hatter, The Red Queen, White Rabbit och Cheshire Cat. 5 af 5!


Nu är det slaggen och gå och sova som gäller.


Hö®z…

Peaçe…




Sen fredag & lördag…

Tjo b-loggen…

Fredag:
Upp på morgonen och in till Dublin. Utan att riktigt veta hur jag skulle ta mej till flygplatsen så hittade jag ändå till slut rätt buss. Efter en liten väntan så mötte jag Tina på flyget.

Vi kickade tillbaka till City Centre och strosade runt lite tills vi hittade till Burger King och tryckte lite krubb. Sen var det dags att åka hem.

När vi kom hem så fick vi hjärtligt ta emot dom efterlängtade tingen som vi så länge längtat efter.
1. Morsan skickade med salmiakbalkar och hjärtan. Tackar!
2. Hon fick också den goda idén att skicka med Shell-matriel eftersom jag gillar Shell så mkt där hemma! :D

Annars fick vi två gigaantiska falukorvsringar och köttbullar. Fan vad nice det var att käka falukorv till middag igår då. Satan! Vi tog det bara lungt igår kväll för att ha orken att stiga upp idag.

Lördag:
Vi kom iväg på förmiddagen mot Dublin. Alle och Kludd kickade och lirade golf med några kollegor, så det blev jag och Tina mot shoppingvärlden(!). Vi gick omkring i ett par, tre timmar och Tina hittade väl lite grejer att shoppa. Ett par skor och lite andra smågrejer. Hon verkar vilja dela upp shoppingen på flera dagar. Smart drag! :)

Jag hittade mej en Rubiks kub med irländskt motiv och så hittade jag det närmaste jag kommer Vanilla Coke nu för tiden:

1. Faktiskt lite kepig är den att lösa men… det går.
2. Vanilla Coke lypsyl (eller egentligen är det typ nån slags läppglans, MEN MED SMAK AV VANILLA COKE!!)


Vi var in på Forbidden Planet idag också, och den här gången hade jag med mej kameran:

Jag tror helt ärligt att
Fredrik Andersson skulle börja grina om han var här. Vi hittade en ascool Kill Bill plansch som Tina köpte…

Åkte buss hem vid 16.00 och gjorde sen middag vid 20.00. Det fick bli köttbullar och pasta ikväll.

Det har varit bra väder idag iaf, dock lite kyligt…

Nu är det sleepy time. See ya' bitches.


Hr's…

P'z…

Dags…

…att planera lite.

Imorgon kommer jag måsta ställa väckaren fast jag har semester. Upp, försöka hitta nått att käka. Duscha, försöka att inte göra slut på allt varmvatten. Hinna med bussen, försöka att inte bli sen. Ta rätt buss till flygplatsen, försöka att inte ställa mej på fel buss. Hitta till rätt utgång, försöka att se stilig ut.

Just nu längtar jag i följade ordning efter dessa ting:
1. Dej
2. Salmiakbalkar
3. Falukorv

Nu ska jag fortsätta se lite The Big Bang Theory. Sov fucking gott, för det ska jag göra!

Kolla på det här medans:

T-shirt war…


Later…

Fred…

Irish Revenue…

Tjabba (?)

För er som orkar läsa:
Vi fick våra lönebesked igår. Payslip. På min stog det varken att jag skulle få nån go-live bonus eller att jag betalar normal skatt. Det förstnämnda är en bonus som alla som börjar ta samtal får, d v s 97% av alla som jobbar på HP. Bonusen ligger på €500. Dom hade sagt att vi skulle få den den här månaden.

Sen det senare nämnda handlar om Emergency Tax som det heter. Alla som kommer till Irland och börjar jobba måste inom 8 veckor fylla i en blankett (som heter 12A). Den bestämmer vilken sorts skatt man ska betala. Gör man inte detta så får man betala emergency tax som ligger på 41%. Det vill säga nästan halva lönen försvinner.

Andra veckan vi var här så fyllde vi i 12A och skickade in. Sex veckor senare får vi ett meddelande av våran skattetjej som vi har på HP. Hon sa att vi inte hade skickat in 12A än. Då fick vi lite panik och ringde till skatteverket (Revenue som det heter). Dom sa att min inte ens hade skickats in? Så jag fyllde i en och skickade in en ny dir. Men den hann såklart inte bli behandlad så jag åkte på emergency tax. Pang, €539 rakt till staten.

Men jag ringde dit idag igen och det verkade som att mitt andra försök hade kommit in och skulle behandlas. Så på 10 arbetsdagar så ska min ha kommit igenom och på min nästa lön så ska jag automatiskt få tillbaka varenda cent. Nice! Jag satt i telefonkö typ 10 minuter och fick avnjuta detta mästerverk:



Allt som allt så blir det som att jag får min bonus nästa månad. Sen har vi också hört att man kan requesta tillbaka all skatt man nånsin har betalat när man lämnar landet. Då fyller man i ett papper och får tillbaka all skatt när man flyttar hem. Sweet!


Andra roliga saker som jag kan förmedla via text?
Jo, idag fick Alle snacka med ett av våra företags egen Senior Vice President. Det vill säga att det inte finns nån högre chef på det företaget förutom ägaren som jobbar i USA.

När han ringer in och har problem så ska man direkt skicka ett teknikerteam som hjälper han. Hans sekreterare ska till och med ringa istället för han. Men, men. Alle, utan att veta att det var chifen som ringde, började såklart troubleshoota. Helt mot allt som heter security.

Sen visade det sej att jag också hade snackat med han förra veckan, och var det inte för att han då var i USA och inte hade internet, så hade jag också gått in på hans dator och rotat! Det löste sej iallafall till slut och ingen kom till skada.

Nu ska jag lägga mej i min nybäddade 160cm säng! :D


PEEEEEEEEEEEEEEEEEEYYYYYYYYYYYYYYYYYSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!

En liten To Do…

Yo bitches…

Idag gick dagen på jobbet assegt. Vet inte varför. Hoppas det går snabbare imorgon.

Vi här hemma har iaf satt ihop en liten lista på saker som vi vill ha med hem ifrån när Tina kommer på fredag:
1. Salmiakbalkar för det första, det är fan prio ett (kommer nästan inte ihåg hur dom smakar :/ ).
2. Falukorv, gott och efterlängtat som få.
3. Köttbullar, gott som få.
4. Trocadero, det finns inte här såklart. (Den ljuva, unika smaken med alla dess härligheter är nästan också det, ett minne blott!).
5. Schampoo (för min del).

Det är väl typ det.

Annars har jag knåpat ihop en liten To Do lista som jag ska se till att ha klar innan fredag:
1. Tvätta mina kläder - check.
2. Tvätta mitt lakan - check.
3. Städa undan lite allmänt - 
4. Hålla min mustasch obefintlig (det är väl dock inte så svårt, men den ska fanimej inte ut igen!) - check.
5. Jag kände att jag inte kunde göra en lista med bara fyra saker i - check.

Ikväll fick det bli en lite sen middag för att jag slaggade till lite där vid 19.00. Hashbrowns och mjölk, sweet.

Nu har jag duschat och ska bänka mej framför det senaste HIMYM, tack för mej, hej.

Kvällens bild:



Hösh…

Peeyz…

Nu är jag less…

Tjo motherfuckas…

Som rubriken säger, nu ryker min mustasch. Jag orkar inte längre. Jag har sparat i typ två, tre veckor nu och det ser inte ut som att det händer så mkt mer längre.
En kväll när jag softade vid datorn (och hade en liten slags utväxt som man skulle kunna kalla mustasch) så kom Alle in och rakade mej lite grann. Detta betyder alltså att min mustasch började växa snett och är just nu längre på ena sidan än den andra.

Jag tar bort den nu och säger tack och bock till mej själv för att ha försökt odla, det man eventuellt skulle kunna tycka ser ut som en, mustasch. Officiellt kan jag inte det helt enklelt! 

Kludd var hemma idag från jobbet, och han fick lite tid att snacka med våran landlord på dagen ang. våran före detta ugn. Han skulle höra av sej till tillverkaren imorgon.

Ikväll blev det köttfärs och pasta till middag. Gott. Imorgon är det redan tisdag. Tre dagar till semester! :)

Kvällens bild:

Utanför The Wonderful Barn

Väder:


Nu: 9/11 Conspiracies på National Geographic…


hörs

fred

Rättninining…

Heyzan…

Idag har det varit rätt lugnt. Vi fick lite att göra på eftermiddagen så vi kickade till Leixlip Tower (som vi tror att det heter, eller om man ska kalla det nått så ska man kalla det för Leixlip Tower, för att det är ett torn, i Leixlip!).

En liten rulle på det:

Garda = polisen…

Vi försökte förgäves att ta oss in i tornet. Dom hade för hård bevakning och shit. Vi får prova en annan natt! ;)
Och angående mitt senaste YouTubeklipp, så tar jag nog bort Boys in tha Hood 1, del 1 från kanalen eftersom jag inte kommer kunna lägga upp del 2 utan att den blir tystad.

Imorgon är det måndag igen och tiden går fort som satan. Nu är det bara fyra dagar kvar tills Tina kommer och hälsar på i tio hela dagar! Imorgon är det också jobb igen.

Just ja, btw, en inte så komisk sak:
När vi lagade middag ikväll så står Alle som vanligt, rakt upp och ner och steker hamburgare och helt plötsligt: PAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAANG! Ugnen sprängdes!


Inte så ball. Vi hade bara startat ungen som vanligt och skulle vänta på att den skulle bli varm, sen small det. Ingen vet varför eller hur. Vi ringde våran landlord men han svarade inte såklart. Vi sopade upp skiten och kommer att ta kontakt med John the Landlord imorgon.

Kort inlägg, nu ska jag slagga. Tack för mej, hej.


Hörs, peace…

RSS 2.0