Fotografiska…

Idag for vi till Fotografiska museet. Ens fotografiska sida kommer fram lite lätt då.







Det var väldigt intressant att se Albert Watsons och Sarah Moons bilder och att läsa om folkmorden i Rwanda på 90-talet i utställningen Intended Consequences: Rwandan Children Born of Rape.

Ikväll far morsan hem och en ny arbetsvecka står inför dörren. Nästa helg kommer Linn Lundberg hit och två helger senare kommer jag hem via tåg, så förvänta min närvaro i Bastuträsk den 22a april 2011 runt 09.00-tiden.

Nu: leta feta apps till iPad 2!

Pis

Softhelg…

Jo tjenare…

I helgen är min morsa här.

Igår (fredag) så tog vi det bara lugnt. Jag var hemma från jobbet för att jag mådde röv och började bli förkyld (det har inte direkt bättras…) så Tina for och mötte upp morsan på centan sen kom dom hem.

Vi skulle gå och handla lite till middag och då passade jag på att gå ner till MacSupport och ställa mej i den ganska långa iPad 2-kön. De släppte iPaden kl. 17.00 och jag kom dit vid 16.30. Det var 30 pers som stog i kö när jag ställde mej sist.

Sen sa dom att dom hade 100 stycken på lager och med min 31a plats så var jag spikad en vit 16Gb 3G iPad 2 med ett blått smart cover! :D

BILD:

Yes…

Vi käkade fläskfilé sen softade vi på kvällen.

Idag på lördagen så drog vi till stan och till Östermalm för att morsan skulle köpa nått unikt tyg som bara kan köpas på en speciellt butik på Östermalm!

Sen gittade vi på Auqarium på Gröna Lund:


Det var inte så imponerande som vi hade trott. Eller det var ju coolt osv men det tog som slut snabbt, det var som inte så mkt. :P

Det blåser iaf kallt som fan ute now a days, det suger!

Vi tog tåget hem och gick och handlade. Det blev kött och potatis till middag och sen Earth hour. Efter EH fick vi rusha till Imperial Lanes som ligger här i Sickla för att bowla. Och som vanligt gick det väl sådär. Och som vanligt kommer det vara ont i alla vänstra fingrar och hela underarmen.

Imorgon tar vi det lugnt, handlar lite mer och sen åker morsan hem på kvällen igen.


PeACE :)

Apple seminarium…

Tjo alla!

Idag fick jag och en till snubbe från jobbet gå på iOS seminarium på Apple på Kungsgatan. När man kom upp på 4e våningen så hade receptionisten en fet Apple-logga bakom ryggen på väggen och man fick kaffe eller läsk.

Dagen handlade om hur man kan integrera iOS, dvs; iPhone och iPad i olika företag och i olika sorters företagsverksamhet. Dagen var uppdelad i fyra delar; Introduktion, Säkerhet, Deployment och Development.

Development - som var i slutet på dan - tyckte jag ju såklart var mest intressant. :P Men det var mycket lärorikt som sas och snubben som höll seminariumet var soft och kunde en hel del. Han hette Viktor.

Det handlade också mycket om säkerhet och om hur Apple krypterar större delen av filsystemet i iPhone och iPad men också om hur dom - å andra sidan - håller allt helt öppet med t ex WebKit som Apple utvecklat som är open source och hela operativsystemen som också är open source.

Dom bjöd på lunch som jag inte egentligen tyckte var nått vidare, men sån är ju jag. Och sen fick vi också fika. Det var kanske ett tjugotal personer som var med idag från olika företag. Från Excanto var det jag och en kille till som sagt, och vi är kända på servicedesken som deras "Mac gurus", så vi var väl mest lämpade att vara där idag.

Här är en bild:

Några har väl redan sett den här men jag antar att jag har fler som har sett den på Facebook än som kommer läsa det här men… :P

Nu ska jag programmera lite… 

p'z

Helgen i Skell!

Tjo motherfuckas!

Kanske lite sen ute men det här är blogginlägget om den fetaste helgen i år! :)

I torsdags kom vi till She Left You Airport vid 23.00 tiden. Vi blev pickade av Tinas päron men som en del av flygplatstraditionen som börjar ta form var också dom tyngaste dudesen där; Big C och Prupp.

Vi lämnade av Tina hemma och sen gittade vi på en fet Shell-session. Det blev en sen natt och jag fick må eken hela dagen efter då jag skjutsade Tina till tandläkaren tidigare än fa'an!

Vi drog på Edda med Malik och Sam och badade på fredagen på eftermiddagen. Middag hos mej senare på kvällen och sen blev det hänget med Calle och hooden.
Vi åkte runt och träffade lite folk, softade, hängde, chillade och så spelade vi in den här:


Stjärnan…

På lördagen var det dags för Tinas mormor att fylla år. Så det blev kalas på kvällen hon Tina med paket och presenter, käk och efterrätt. Och efter en helkväll där så drog jag till Mo vid 22.30-tiden där sbhooden hängde.

Dom skulle dra ut på Calles så då tänkte jag att jag hakar på. Det blev ett tag vid Blackjack-bordet, sen blev det ett tag vid baren och sen blev vi less. Några kickade hem och några av oss kickade på Shell. Jag och Lotte drog till Bröderna för att hänga med Kludd, Bajjan och The Bear Boy. Sen ville Calle ha hämtning så jag och Lotte hämtade han i stan.

Efter ett tag var det dags för Lottan att vika in årorna och jag och Calle drog på en klassisk cruise i stan tills jag droppade av Calle och kastade själv in handuken.

Up in the morning and out to Sibylla. Jag fick äntligen trycka en fet parisare till lunch! Nice som fan.
Flygen tillbaka till Sthlm gick vid 18.00-tiden och vi var tillbaka i Sickla åtta, halv nio.

ROLIGASTE HELGEN PÅ LÄNGE! :D

Vi får snart boka en till hemresa om nån månad eller så, så får vi ha den fetaste helgen i år!

-

Till helgen får vi besök av Tinas kompisar Rosanna och Kajza. Det blir roligt. Och i slutet av mars kommer min morsa hit. Det blir också roligt.

Nu: slagg.
Imorgo: kneg.
Hörs: peace.