Ny på jobbet…

Sagan om brevbäraren Viktor Gidlöf:

Det var en gång en blivande brevbärare som hette Viktor Gidlöf men han var mest känd som Skinkan på Facebook.
Han skulle bli brevbärare. En dag på Posten skulle han få köra sin dagliga rutt på tu man hand.

Med lite ont i huvudet så gav han sej ut på morgonkvisten på en färd som kändes väldigt självsäker och rätt.
Med få paket att dela ut och vetskapen om exakt vart de skulle delas ut så kom Viktor tillbaka till Posten i god tid till den dagliga, stora lastningen av bilen.

Alla paket skulle med. Inte ett enda fick glömmas bort. Det var det viktigaste.
Glad i hågen satt han i gång. Med allt under kontroll och en huvudvärk som ständigt minskade så fyllde han lastutrymmet i bilen, paket efter paket.

Solen låg på, och värmen var inte nådig den här varma sommardagen i Bergen.
Paketantalet började gå upp mot trettio och Viktor hade fortfarande känslan av att dagen skulle gå bra. Det var nu det hela verkade vända.

PANGKRROING!
Viktor slog sej rakt på tinningen på en satans helvetes jävla skit sak som stack ut uppe under taket på bilen i lastutrymmet. Om han hade varit mycket, mycket starkare hade han brutit loss saken och kastat den till Betel.

Nu var huvudvärken tillbaka och bulans dunkande gjorde inte Viktors arbetsuppgifter lättare precis.
Vid det här tillfället så hade Viktor lastat klart och fick gå på lunch. Lunchen fick bestå av fyra pannkakor och två glas iste. Det tyckte Viktor var jättegott och det kompenserade att han hade ont i hela huvudet.

Efter förtäringen bar det av. För första gången var Viktor helt själv på den långa leveransrutten.
Med ett gatusystem som var krångligare än att förstå sej på kvinnor så gick det ändå bra för Viktor.
Han tittade i kartboken emellanåt och verkade ha allt under kontroll. Han hade levererat paket på alla av de största gatorna.

Det var mot slutet av rutten när han gick bak i bilen och skulle kolla vilka gator och paket han hade kvar det visade sej att han hade fyra stycken tvärgator, som ligger i början av rutten, som han hade missat så klart. Detta gjorde att det utsöndrades en överdriven mängd vätska från Viktors rygg, baklår och knän, samt panna.

Tiden började bli knapp. Han blev illa tvungen att kalla på back up. Torunn och hon som Carl hade som handledare, som hade ett outalbart förnamn, kom till undsättning och tog hand om de paket som Viktor inte skulle hinna leverera.

De få paket som blev kvar i hans bil delade han ut utan problem och alla paket hann bli utdelade tack vare Torunns och Igniklhjs insats. Viktor lyckades till och med vid mer än två tillfällen fickparkera helt perfekt med trånga gator och trafik i ryggen utan problem med de stora bilarna.


Det blev ett lyckligt slut på den varma dagen och det verkar som att det kan bli en brevbärare av Viktor trots allt!


Slutet gott, allting gott…
2009-07-02 @ 22:46:14

Kommentarer
Postat av: Lance, kl. 09:28:51, 2009-07-03.

Hahaha! Nu väntar jag på en uppföljare på denna serie. Kanske kan bli en bildserie senare? ;)

Postat av: Mamma K, kl. 12:32:19, 2009-07-03.

Med lite vilja så klarar nog gossen Viktor av allt han ger sig in på.....

Postat av: alxsaander, kl. 18:55:12, 2009-07-06.

sagan om distrubitionschauffören Alexander. Jobbet halv sju, lasta full lastbil med pallar och annat hellvete, köra jävel, vara nära på krocka pga stress. Problem vid avlastning, backa in på jobbiga ställen. tillbaka 10.00 (borde vara tebax 09.00). lasta jävel fuck fika. köra jävel och missa 20-30min av lunchen, lasta jävel efter lunch. Välta en pall full med godis , 30min att plocka ihop allt. Hämtningar, vara hemma mellan 16.30 - 17.00 med en jävla huvudvärk!


Kommentera inlägget här:

Nickname:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (visas ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0