Härnösands uteliv: summering…

Hej och välkomna!

Vi softade i lägenheten till kl. 00.00 typ sen beggade vi oss till ett ställe som heter Amadeus (klatschigt namn!).

Lokalen·
Stället var rätt så stort. Det var en gammal O'Learys-lokal, vilket visade sej på färgerna och möblerna. Grön.
En lång trång gång förde en in till dansgolvet, vilket ofta är det första man kommer in i såklart. Pinsamt nog var det helt tomt i början, obviously.
Sen kom man in barsektionen. Vilket utsökt leder mej in på nästa del i "Vi hissar & dissar". Det fanns dock ett till rum längst in. Men där hängde typ ingen trots att det fanns en bar där det stog en stackars tjej och frös.

Baren·
Okej, för det första så var alla i personalen sämst. Det var som om alla som jobbade bakom baren var på sin första dag på jobbet.
Ingen visste vart nått var och när man skulle betala så var man tvungen att betala med en sån där betalningsterminal som man fick hålla i själv och det var bara bökigt och kefft.
Sen tog det alltid tio år att beställa. Ingen service tot. Det var som att dom som jobbade var inavlade syskon som var blyga mot alla kunder eller som att dom inte riktigt var bartenders och egentligen inte skulle stå bakom baren och servera drinkar?

Musiken·
Har jag kommit till ett lågstadiedisco? Nej, men man kunde tro det. Mixningen mellan låtarna kunde nog ha gjorts bättre av mina ofödda barnbarn. Det hade nog varit bättre att bara låta till exempel Spotify stå på och låta musiken sköta sej själv. MED REKLAM! Det hade låtit bättre.
Och när det väl kommer till alla låtar? Lady Gaga spelades såkart varannan gång. Day n' Nite. Put your hands up for Detroit och Håkan fucking retard Hellström? Vem fan spelar Håkan Hellström på en "nattklubb"? Dom spelade fan samma låtar oftare än typ NRJ eller Rix FM, och dom brukar ju spåra! Sen spelade DJ-jäveln Magnus Uggla en stund också, det får man inte enligt lag tror jag?

Folket·
För att förstå hur det först och främst är att vara ute hemma i Skellefteå så måste man ta reda på lite geografisk data:
Skellefteås befolkning: 32425 (2oo5), 2 170 hektar.
Härnösands befolkning: 18003 (2oo5), 1 090 hektar.

Detta betyder att Skell är nästan dubbelt så stort som Härnös, och för er som vet hur det är att vara ute i Skell, som ändå är en liten håla där alla känner alla, så suger det verkligen att man alltid ser samma, samma, samma drägg som är ute varje fredag och lördag.
Så även om det såklart var nytt folk och ny plats på Amadeus så kändes det lång väg att tjejerna som upptog största delen av dansgolvet eller nördarna som fixat frillan och tagit på sej en flanellskjorta förmodligen var där förra helgen också. Och att det hade varit en O'Learys-lokal gjorde inte saken bättre. Det fick det att verkligen känns som ett drägghak.
Sen finns det alltid ett hörn på sånna här ställen med ett gäng afrikaner som står där hela kvällen och hälsar på varandra med ett slags "hiphop-handslag". Sen blir det alltid fight också, det får inte glömmas.

Summasumarum: Över lag så var det en ny upplevelse som i sej alltid är roligt. Frånsett den ovanstående dissen så var det ball. Det har dock blivit ganska bildlöst här i helgen. Det har som bara inte blivit att jag har tagit fram den. Får väl skärpa mej. Hänvisar till Fraggan, Tiniwini string bikini och Linnsans bloggelicious för bilder.

Tack för mej, hej!


Idag knaprade vi tunna falukorvsbitar som jag stekte lite för länge så att dom blev som korvchips. Det, och en Red Bull fick bli min lunch.
Nu ikväll kanske vi ska se SoR-filmen som jag köpte. :) Nu ska jag dricka Kåla. Fridens…


HœR3z…

PëAze…
2009-11-29 @ 18:37:19

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Nickname:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (visas ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0